tisdag

i eftermiddag har jag varit på stan med syrran. har varit på sko-jakt men dessvärre ingen större framgång på den fronten. det verkar vara omöjligt att hitta ett par skor som är varma, sköna, snygga, vattentäta och inte alltför dyra. mönstrad sula så dom inte är alltför hala är viktigt oxå. blev helt kär i en vit härlig kofta på mq så den fick följa med hem ist. det är min julklapp till mig sj detta året:) en liten fiak på tre g hanns oxå med. mys.



mina 50 lussekissar ja knådade ihop tidigare idag :) supergoda!


lussekissar

håller på o bakar lussekatter idag o medans degen jäser i 30 min passar jag på att dricka lite kaffe. har provat ett recept med kesella för dom blir lite saftigare då. tur jag köpte en påse extra mjöl me för hur jag än gör hamnar alltid hälften av mjölet på golvet! :)


en god gärning :)

när jag o fia gick hem från gymmet imorse gjorde vi dagens goda gärning. vi hjälpte nämligen den stackars brevbäraren som hade kört fast med postmopeden. vi knuffade upp honom för backen här utanför huset :) fy va det måste vara drygt o vara brevbärare dessa snöiga dagar!
har jobbat 13-22 idag, imon jobbar ja 7-12.30 sen e jag ledig i sju dagar. ska bli så jäkla skönt :) knns extra härligt o ha semester när vädret e som det är oxå. nu ska ja kolla på pensionärsjävlar :)


träning v.47

måndag: indoor walking45
tisdag: bodycombat55
onsdag: VILA
torsdag: indoor walking45
fredag: indoor walking30
lördag: bodypump55
söndag: VILA

1:a advent

har en jääääkla träningsvärk sen bodypumpen så e halvt invalid idag hehe. har färgat håret idag, samma hårfärg som sist men ett annat märke men ändå blev det mkt mörkare men det gör mig ingenting för jag gillar färgen :)
igår va jag på stan med syrran, hon köpte en massa nya mammakläder och så va vi runt o kollade på tapeter. det är inte klokt va mkt tapeter i olika mönster i färger det finns att välja på. jag med min beslutsångest hade ju aldrig kunnat bestämma mig haha :)

 
nya hårfärgen


städ- och tvättdag

eftersom att det inte blev ngn skara-resa denna helgen tänkte jag passa på att fixa inför första advent som är på söndag. har varit uppe tidigt o tvättat och städat idag. tog en paus och stack ner till gymmet. när jag kom hem fortsatte jag städandet. ska hämta ner mina ljusstakar från vinden oxå tänkte jag. lika bra o ha det gjort för imon ska jag på bodypump o sist hade ja sån jäkla tråningsvärk att ja knappt kunde gå i trappor alls och det är tokmånga trappor upp till vinden! nästan gång ja flyttar är hiss ett måste :)
igårkväll va jag uppe i rödeby och tittade på syrran o andreas hus. jätte fint va det. dom är i full gång o målar o donar just nu o nästa helg går flyttlasset.

katarina-dagen idag

vaknade upp till ännu mera snö idag. drygt. det va så snorhalt så bilen på jobbet inte kom upp för backarna och varje gång jag parkerade en stund fick ja skrapa rutorna fria från is igen. det e både tidskrävande och drygt. har jag nämnt förut hur mkt jag avskyr snö?! visst ser det fint ut när man sitter inne i värmen och tittar ut men inte mer än så!
dessutom sätter snön käppar i hjulen när det gäller min planerade resa till skara imon. jag vågar inte ge mig iväg så långt när det e snökaos så fick ringa lotta och säga att ja inte kunde komma. det k'nns så jäkla tråkigt för jag hade verkligen sett fram emot o komma iväg ett par dagar. kollade tågen men det va svindyrt och tågtrafiken e ju inte heller pålitlig när det är en massa snö.
så vad ska jag nu hitta på när jag e ledig i tre dagar? förslag ngn?  gärna inomhusaktiviteter så ja slipper snön! :)
har bokat in några träningspass men annars vet jag inte.

jäkla helvetes snö

då har årets första inte alls efterlängtade snö intagit karlskrona oxå. det började redan igårkväll men då la det sig inte alls men däremot när jag steg upp i morse va det snö på taken. det snöar inte särskilt mkt just nu men det blåser rejält. det e alltid typ storm när jag ska jobba kvällen, typiskt.
nu ska jag dricka lite kaffe innan jag beger mig bort till jobbet!

ska det någonsin sluta regna?

nu har det regnat oavbrutet i över ett dygn. man börjar ju undra hur mkt mer d ska regna för ja börjar bli rejält trött på allt vatten nu! jag har tänkt köpa mig ett par rejäla gummistövlar just för såna här regniga dagar men har inte hittat några som fallit mig i smaken ännu. typiskt. en annan grej som är typisk är att ja hade planerat att gå på afropowerdance och core ikväll men till min stora besvikelse va corepasset inställt. så nu skippar ja afropowerdancen o kör på combat ist!

måndag

då va det ny vecka igen. tiden går verkligen i raserfart. det e ju redan första advent på söndag. fast iofs e det ju rätt bra att tiden går fort för då kanske inte vintern blir så lång o dryg som den alltid är annars!
denna veckan jobbar ja mån-tors o sen e jag ledig tre dagar o då bär det iväg till lotta i skara :) det ska bli så himla roligt o se hur hon har det, fick ju aldrig se insidan av lägenheten förra gången jag va uppe pga en jäkla otur. lotta o jag va så irriterade den gången så vi svor hela vägen hem till karlskrona!!



jag o lotta för flera år sen när vi skulle ut till våran sommarstuga. det va nog den regnigaste helgen någonsin men roligt hade vi! :)

förra veckans träning(v.46)

måndag: indoor walking45
tisdag: promenad 70 min
onsdag: indoor walking45
torsdag: bodycombat55
fredag: VILA
lördag: bodypump55
söndag: VILA

mormor gillar mc donalds :)

startade dagen med ett pass bodypump så mina armar och ben är som spagetti just nu!
idag ska jag åka o hälsa på min mormor. ibland kan hon verkligen driva mig till vansinne men ibland får hon mig att skratta så ja nästan ramlar av stolen. när vi pratade häromdagen om att jag skulle komma o hälsa på började hon direkt spåna på va hon skulle bjuda på. gamlingar e ju såna :)
mormor: va ska jag då bjuda på?
jag: vi kan ju äta pizza, för ni har väl en pizzeria i jämjö?
mormor: nej nej då vill jag ha hamburgare från mc donalds istället.
jag: mc donalds?!
mormor: ja katarina, hade jag bott i stan hade jag ätit där en gång i veckan. det är ju så gott!


innesittarväder

idag har jag spenderat eftermiddagen hos s.olander. hon bjöd på kanelbullar o kärleksmums. vi har pratat massor som vanligt och kollat på kort från deras mexicoresa i våras :) inte lite sugen man blir på att resa till varmare breddgrader när man tittar ut och regnet bara öser ner!


bodycombat

hela dagen har ja haft världens beslutsångest över om ja skulle träna eller inte ikväll. i sista sekund bestämde jag mig för att ta mitt förnuft till fånga o gå o träna. nu sitter jag här nyduschad o toknöjd :) härlig känsla!
nu ska jag slänga ihop ngt o äta o sen blir det soffläge.


glögg o bebissparkar

nu har ja jobbat klart för denna veckan. nu har jag hela tre lediga dagar framför mig. härligt. ännu har ja inte kommit på ngt direkt o göra men det e skönt o bara ta dagarna som dom kommer :)
igår bjöd syrran upp mig på glöggfika. glögg e ju så himla gott. haha förra året drack ja flera flaskor! bebisen gillade nog me glögg för den började sparka som tusan. där har vi minsann ngt gemensamt, bebis o ja! :)

24 år idag




ett stort grattis och miljoner hurra till min äldsta vän lotta som fyller 24 år idag :)


onsdag

nu knallar ja till jobbet. börjar inte förrän tio men tänkte hinna inom affären på vägen oxå :) jobbar till fyra idag o sen ska jag träna!

träning

har en längre tid tänkt att ja ska lägga upp vecka för vecka hur jag tränar. så jag tänkte skapa en kategori som heter just "träning". ja skriver ju i almanackan vilka dagar ja tränar men den slängs ju bara bort när dagarna e slut så här på bloggen känns ju bättre att skriva det så ja alltid kan gå tillbaka o se. orkar ju iofs inte skriva allt från senaste året men en månad tillbaka iaf :)
 
v.42
måndag: promenad 1,5 h
tisdag: bodycombat55
onsdag: ridit
torsdag: indoor walking30 & core30
fredag: VILA
lördag: Indoor walking45 & core30 + promenad 4 km
söndag: VILA

v.43
måndag: indoor walking 45
tisdag: ridit
onsdag: indoor walking 45
torsdag: VILA
fredag: indoor walking 30
lördag: indoor walking45 & core30

v.44
måndag: indoor walking 45
tisdag: bodycombat55
onsdag: zumba
torsdag: indoor30 & core30 + bodycombat
fredag: Gymmet
lördag: VILA
söndag: VILA

v.45
måndag: indoor walking 45
tisdag: ridit + box55
onsdag: VILA
torsdag: indoor walking 45
fredag: box55
lördag: indoor walking 45
söndag: promenad 70 min

promenad i regnrusket

efter en hel dags ätande och fars dagfirande slängde jag på mig mitt nyinköpta regnställ och trotsade uret o skuret. en härlig men blöt promenad. på sina ställen va det så mkt vattenpölar så man fick hoppa emellan för att slippa bli alldeles genomblöt om fossingarna!


fars dag

igår måste varit den roligaste kvällen på länge. vi skrattade så vi nästan kissade ner oss! :) alla hade tagit med sig en massa god mat och efterätten som ella stod för va så god så det va omöjligt att sluta äta av den. även camillas focaccia till förätt va så galet smarrig!
det är tvättstugedag odag så har varit uppe me tuppen o sen tog jag en promenix bort till sandra o hämtade min bil o körde inom anna o hämtade pappas present. nu sitter jaqg bara o väntar på att tvätten ska torka o sen ska jag åka til verkö o blir bjuden på mat o sen vidare till pappa :)





ellas senaste inköp



jag o värdinnan



ella, sandra o mia



Marie o camilla

   

sandra och efraim fann varann (klickbara)










kladdkakan va kladdig som tusan :)


lördag

igårkväll va jag så jäkla trött så ja somnade redan till idol men vaknade lagom så ja hann se vem som åkte ut.
vaknade med världens träningsvärk idag men det fick inte hindra mig från ett indoor walking pass på 45 min :)
just nu sitter jag o väntar på att anna ska ringa så vi kan fixa present till pappa. annas mamma säljer tupperware så ja har beställt muggar av henne. pappa nämnde redan i somras att han skulle vilja ha plastmuggar och tupperware är ju bäst på plast så han blir nog glad :)
ikväll blir det knytkalas hos s.olander med några jobbarkompisar. har redan förberett en kycklingpaj jag ska ha med mig så ja hoppas den kommer vara ärbar me tanke på att jag inte är ngn stjärna på matlagning!

lite bilder från senast vi träffades :)









box

då va det redan helg igen. det är en blåsig o regnig dag här i karlskrona. har jobbat 7-16 idag. efter jobbet va jag på att boxpass på gymmet. jobbigt som tusan och armarna skakar fortf från ansträngningen men det är så himla roligt. vi va ett härligt o peppande gäng som tränade ikväll :)
nu väntar idol o soffläge resten av kvällen.

torsdag

resan till ullared gick kanonbra. en riktigt lyckad dag med många bra inköp :) somnade som en stock på soffan igår när ja skulle titta på greys men det e ju inte konstigt eftersom ja va uppe redan kl fyra på morgonen.
har jobbat 7-12 idag. på hemvägen gick ja inom stadium o kollade på en jacka ja spanat in. det fanns bara en kvar o det va i min storlek, ibland ska man ha tur! :) hade en check som gav 20% me så passade på att köpa en mössa o ett pannband med.
har en jäkla träningsvärk sen boxpasset i tisdags men det sägs att bästa sättet att bli av me träningsvärken är att träna mer så ikbäll blir det ett pass indoor walking 45 :)




en shoppingglad fia

ullared

imon bär det av till ullared. det är jag o fian som ska åka. ja har inte varit där på säkert tre år så det kliar rejält i shoppingfingrarna. har skrivit en inköpslista men känner jag mig själv rätt kommer en massa annnat oxå få följa med hem. e rätt nojjig över vädret men har spanat alla vädersidor på nätet väldigt noga och som det ser ut för tillfället så klarar vi oss utan halka och snö imon. hejja pappa som slängde på vinterdäcken på min bil redan förra helgen oxå. håll tummarna för oss imon! :)

tisdag

idag är det verkligen en grå dag men det gör mig ingenting för jag e skitglad så länge det inte snöar! :)
haha när ja skulle gå till affären o handla innan så hade en kille satt en lapp i trapphuset om att han ville köpa en 2:a eller 3:a i huset. det e rätt komiskt eftersom det är ett hyreshus! :) undra hur han tänkte där?!
jag hade bokat in mig på bodycombat ikväll men sen visade det sig att dom bytt ut combaten mot box ikväll o eftersom ja lovat mig själv att vidga mina vyer när det gäller passen så blir det alltså box för min del ikväll! tur att emma ska med för detta kan ju gå hur som helst:)

triss i ledighet

tog mig en välbehövlig sovmorgon idag! det va jag förtjänt av efter helgens jobb som för övrigt gick som på räls. igår när ja gick till jobbet va det både svinkallt o halt som tusan så höll på att dratta på ändan. haha på att inte tala om bilfärden sen på jobbet när bilen bara kanade i kurvorna!
fick även höra igår att det ska komma snö imon. usch usch usch. vi som ska till ullared på onsdag. ja hoppas verkligen att vädergubbarna har fel för ja vet i tusan om ja vågar ge mig ut på vägarna om det ska snöa :/
veckans första träningspass blir ett pass indoor walking 45 :)

jobb hela helgen

bodycombatpasset va så jäkla roligt igår :) hon som brukar vara instruktör va iväg så spralliga o alltid lika glada kajsa höll i passet som bjöd på massa skratt!
idag har ja och emma varit på gymmet. ja känner mig verkligen inte alls bekväm me att gymma men det e ju viktigt att variera träningen o inte bara gå på passen.
idag jobbar ja kvällen 13-22 o sen blir det jobb hela helgen för min del.

träning

det e väl typiskt att man alltid ska vakna tidigt dom dagar man e ledig. ingen ro till att ligga o dra mig i sängen har ja heller så det va bara till o kliva upp. tur att vakna med the voice finns!
knallade ner till gymmet vid tio för ett indoor walking 30 och ett core pass. min axel känns mkt bättre idag så har bokat in mig på ett bodycombat pass ikväll oxå :)


onsdag

igårkväll när jag va på bodycombat hoppade min axel ur led eller ngt när vi skulle göra armhävningar mot slutet. aj! det va inte alls skönt så ja hoppas det bara va en engångsgrej :)
idag har ja varit uppe tidigt fastän jag e ledig. har tvättstugan o jag hade så mkt tvätt så lika bra o sätta igång tidigt så man slipper hålla på hela dagen!

1 november

helt sjukt att det redan är första november idag. känns som igår det va sommar o man höll på att dö av värmeslag!
veckans första jobbdag idag oxå. en stressig men rolig dag. pga ett rejält misstag polisanmälde min kollega en annan kollega haha vilken soppa!
ikväll har ja varit på indoor walking 45 och sen har ja varit uppe hos syrran en runda. kollade på böda camping. vilka sköna människor d finns i vårat avlånga land :)

RSS 2.0