nyårsafton

fan ja kan inte fatta att det har gått ett helt år. tiden har verkligen gått i raserfart! förra året arrangerade linda o fia en stor fest ute i lösen som va himla trevlig. detta året blir det lite mindre. my, lotta, fia o jag ska äta middag hemma hos mig o sen ska vi nog bort till annika som har fest :)
pappa ringde o väckte mig i morse och bjöd in mig på nyårslunch hemma hos sig. det har blivit lite av en tradition d där. trevligt :)
har fått förlängt på jobbet oxå(äntligen) så på måndag börjar ja jobba heltid. härligt me lite mer pengar. behöver alla extra slantar så jag o fia kan åka utomlands som vi pratat om väldigt länge hehe

gott nytt år på er allihopa!


jag på nyår 2010

ett stort tack till fia, henke o sopgubbarna :)

idag har jag, fia o henke varit på gymmet. dom lassade på me vikter så ja trodde ja skulle avlida men man klarar ju alltid er än man tror så det gick rätt bra ändå :) när vi kom hem bad ja dom om hjälp att flytta bilen. det va lättare sagt än gjort för bilen va ordenligt inkilad mellan snövallarna och det e ju is på marken men då kom tre snälla sopgubbar o hjälpte till o knuffade loss mig. dom va så himla snälla o trevliga så ja ska nog benne mig sätta in dagens ros till dom :)
har tvättstugan o jobbar 13-22 idag så har nyss ätit en tidig lunch o nu blir det kaffe! kollar på rädda willy 2 som e på tv oxå det va verkligen evigheter sen ja såg den :)

paket

hade jätte skoj i lördags. va hos ricke o festade o sen va vi på statt. det blev även en runda på stars o nivå. träffade mkt folk som man injte träffat på länge o folk som va hemma nu under julen :)
hade rejäl huvudvärk hela söndagen så det blev soffläge hela dagen hehe.
har jobbat 7-15 idag sen va jag o hämtade ut två paket. har äntligen fått mina klockor jag beställde innan jul o  klänningen från hm som jag hade planerat att ja skulle ha på juldagen men som jag aldrig hann få. bättre sent än aldrig :)


träning v.51

måndag: ridit
tisdag: bodycombat55
onsdag: zumba
torsdag: VILA
fredag: VILA
lördag: VILA
söndag: VILA

ännu en vecka med inte så mkt träning. tiden har helt enkelt inte räckt till. jul-/nyårsschemat på gymmet e rejält nerskuret så jätte många pass e bortplockade o jag e ju inte jätte glad för o gymma men det blir nya tag efter nyår! :)


min julafton

julafton igår började med jobb 7-12.30 o sen va planen att ja skulle hämta upp farmor men jag fick inte ut min bil efter ett långt och tappert försök fullt med svordomar o arga miner så pappa fick komma in o hämta mig o farmor. sen blev syrran o andreas försenade oxå så maten blev ju med sen så missade kalle anka. måste varit första gången. efter mat o fika flera timmar senare va det äntligen dags för julklapparna. fick nya träningsskor, dkny parfym, boken elsas värld, pengar o lite annat. sen åt vi tomtegröt o kollade på svensson svensson. sen körde vi hem farmor o sen släppte pappa av mig på verkö. fick ett presentkort av familjen liljegren o en väggklocka ja ska ha i vardagsrummet av fia :) jag e toknöjd med alla fina saker ja fick igår. tusen tack alla! :)
idag bär det av till mormor för lite julfirande. syrran o andreas kommer in o hämta upp mig.
ikväll blir det fest och utgång på statt :)


dan före dopparedan

idag skulle det sista handlas inför julafton imon sp jag o pappa hängde på låset på maxi idag. det va skit mkt folk så det e tur att dom har självscanning så man slipper dom långa köerna iaf! när vi hade hanldat färdigt åkte vi hem till mig o fikade lite o när pappa åkte hem satte jag igång o laga jansons frestelse. har aldrig lagat d förut så ja håller tummarna för att den blir ätbar. retfullt som tusan om den smakar peck ju! fick receptet och instruktioner av min kollega som påstår att hennes janson e den godaste o jag har följt receptet till punkt och pricka så nu e det upp till bevis :)
spenderade gårdagen på verkö där det bjöds på så mkt mat och godsaker så ja kunnat rulla hem. vi klädde granen och spelade spel oxå.
idag ska ja jobba kvällen 13-22. känns sådär halvt skoj me tanke på att det e typ snöstorm ute men det får gå!



vissa kulor saknade snöre men det va lätt fixat med björntråd :)





granen börjar ta form



henke o fia



jag vann när vi spelade fia! :)


KALLT

jisses när ja steg upp idag visade termomern -18,6. haha o jag som beklagade mig över hur kallt det va igår.
har nyss haft en vild diskussion med mormor i  över 42 minuter om hur min adress stavas. ja trodde jag skulle bli galen på henne. hon förstod inte alls vad ja menade så i år får jag mitt julkort i handen ist. det e rätt märkligt att man inte kan stava svenska när man bott i sverige i över femtio år tkr ja!
om cirkus en timma blir det zumba sen vidare till verkö o käka middag och klä granen :)



när jag steg upp vid halv 9 i morse va månen fortf framme :)

fastfrusen bildörr, bingo rimer o shopping

kollade nyss på termometern, -11! usch jag ryser av tanken på att bege mig ner till gymmet o träna ikväll.
idag har iaf jag o fia varit på julklappsjakt. även införskaffat lite nödvändigheter inför juldagen då det blir utgång :) fia har hoppat in och ur min bil genom förarsidan hela dagen eftersom hon vägrar sitta i baksätet och den jäkla bildörren har frusit fast. sist jag använde den köpte jag sånt medel man ska smörja listerna med för att dörrarna INTE ska frysa fast. bra smörj d där!! folk som såg oss idag måste ju fått sig ett gott skratt :)
fick låna bingo rimers bok, en flickfotografs bekännelser idag av henke så har börjat läsa den nu i eftermiddag. hittills verkar den väldigt bra :)


förra veckans träning(v.50)

måndag: VILA
tisdag: VILA
onsdag: zumba45
torsdag: bodycombat55
fredag: VILA
lördag: VILA
söndag: indoor walking45

en inte alltför aktiv vecka som beror på mkt jobb och annat stök inför julen men lite träning är ju bättre än ingen träning alls! :)

måndag

i lördags kväll va ju som ja nämnt tidigare lotta och jag ute och åt. på stars n stripes. hur gott och trevligt som helst. som alltid har vi massor att prata om när vi träffas!
nu har jag tre dagar ledighet framför mig. så himla skönt att slippa ställa klockan. jag o sandra har varit o ridit idag på förmiddagen. kallt men härligt och jobbigt med för den delen. chezz tycker inte det e alls lika roligt att ridas i paddocken som i skogen så jag fick jobba rejält för att få fram honom idag! :)



lotta fick äntligen sin väldigt försenade fördelsedagspresent från mig, emma och fia oxå. roligt att hon blev så glad! :)

lotta och jag

har jobbat 7-13 idag bara, fick ju ledigt ikväll eftersom jag hoppade in o jobbade i tisdags. sjukt stressigt på jobbet idag när två va sjuka och det inte fanns ngt folk att få in pga influensa. så det va bara o kämpa på trots att vi va två man kort! all jäkla snö gör det ju knappast lättare heller, antigen så halkar man runt till fots eller kör fast överallt me bilen. ja hoppas vintern blir kort o att våren kommer tidigt nästa år!
lotta potta e hemma nu så ikväll ska vi ut och äta. vet inte vart hon bokat bord så det får bli en surprise helt enkelt :)



jag o lottan när vi gick första året på gymnasiet


fredag

pappa och jag hade en heldag igår. vi kollade på bla båtar, tv, tvättmaskiner, möbler och massa massa annat. vi va nog nästan överallt :) sen bjöd pappa på lunch på matkult.
idag har ja jobbat 7-12.30. efter jobbet köpte jag me mig fika och traskade bort till sandra. vi hade egentligen planer på att rida idag men d jäkla snövädret fick oss att tänka om!
nu ska jag knalla över till fia, hon håller på o lagar tomtegröt som hon skulle bjuda på. det blir en lugn kväll idag börjar ju tidigt imon.

pappa och jag

sitter o väntar på att pappa ska komma o hälsa på. han ringde igår och hade tagit semester idag så vi ska ut o julshoppa. fast först ska vi fika på frallorna pappa har med sig när han kommer. mys :)
(hoppas han kommer inom det snaraste för ja har inte ätit ngt ännu och ja håller på att avlida av hunger nu!) hehe

waynes

sov länge idag och sen va jag nere o tränade. detta e första dagen sen i lördags som ja inte har träningsvärk hehe. mötte upp fian när hon kom från skolan o gick till waynes för en kvällsfika. chai latte och pepparkaksmuffins satt inte alls fel :)


casper in the jungle. han e helt omöjlig sen kissen, han ska vara överallt! :)


tisdag

idag skulle ja jobbat 7-15 men en kollega e sjuk o tydligen e det ont om vikarier så ja ska hoppa in o jobba kvällen för henne. lite segt eftersom ja jobbade kvällen igår men ja dealade till mig en rast mellan 11.30-16 och så blir jag ledig lördag kväll ist. skönt o slippa jobba delad tur juh :)
skulle gått på den nya combat-releasen ikväll egentligen men det va bara till o avboka. får gå på torsdag ist.
min fastighetsskötare va precis här. han e ju så himla trevlig o lättsam. han tätade och fixade balkongdörren och sen termostaten i duschen som hade kärvat fast. haha höll ju på att skållas ihjäl. han fixade även elementen som tydligen inte funkade korrekt. jag har ju bara känt överkanten på elementen o där e dom ju varma men inte i nederkanten. skönt d ska bli o slippa frysa när ja kommer hem från jobbet ikväll! :)



tomtemor och tomtefar har flyttat in till mig :)


lucia

det e ju helt galet att det är julafton redan nästa vecka! jag måste alltså lägga i en högre växel om ja ska hinna klart med mina julklappsinköp. hittills har jag bara köpt två presenter.
det va rejält segt att kliva upp idag. har fortf den värsta träningsvärken ja någonsin haft. ja vet fortf inte hur ja ska få på mig skorna när det e dags att knalla till jobbet sen :/ ska jobba 13-22 idag.
ringde min hyresvärd tidigare, det drar från min balkongdörr så det e svinkallt i mitt vardagsrum!! ja hoppas det inte dröjer för länge innan han kommer och att det går att fixa för det e ju många minus ute nu!



stallkissarna myste i vinterkylan igår. så söta :)

träning v.49

måndag: VILA
tisdag: bodycombat55
onsdag: indoor walking45
torsdag: indoor walking30+core30
fredag: VILA
lördag: kettlebells chellenge+zumba party
söndag: ridit

en ridtur i snön

igårkväll kom syrran o andreas o hälsade på. vi kollade på sista avsnittet av så mycket bättre. ett väldigt trevligt program :)
idag är ja ungefär lika rörlig som ett kylskåp. bara att komma ur sängen imorse va en utmaning. dock fick inte min träningsvärk sätta stopp för en ridtur med sandra idag. kallt som tusan va det och tårna kändes som isbitar men trevligt hade vi! :)



piggelina hästar!


årets träningsdag

idag e det årets träningsdag på gymmet så har varit på kettlebells challenge och zumba party. behöver jag säga att jag säga att jag är helt slut?! grymt jobbigt men så jäkla roligt :) alla instruktörer är så inspirerande och glada och härliga! det bjöds även på tilltugg, mingel, massage och lite annat smått o gott. nu ska jag äta lite o sen kommer papap o hämtar mig, vi ska köpa gravkransar o sen ska jag hämta min bil hos syrran.

onsdag

mjukstartade jobbveckan med jobb 10-16. mötesdag idag. lunchade med kollegorna på thai som alltid e lika gott :) hämtade mina nya vinter kängor idag och har redan invigt dom. skönt o slippa frysa. fick beställa dom från skopunktens hemsida för det finns ju aldrig några 38:or kvar när ja ska köpa skor men det va smidigt som tusan och snabb leverans.



sandra på thai idag :)

träning v.48

måndag: gymmet
tisdag: bodycombat55
onsdag: gymmet
torsdag: gymmet
fredag: VILA
lördag: VILA
söndag: VILA

hann inte redigt med träningen som ja velat förra veckan, mer är halva veckan gick åt till flytten men denna veckan tar ja nya tag :)

gårdagens flytt

flytten igår gick förvånansvärt smärtfritt. skönt :) lite drygt med snön o halkan att dom inte kunde köra upp me släpet utanför lägenheten utan vi fick springa ner till korsningen ist. när vi lassat ur allt i rödeby va det fikapaus. kaffe o frallor har nog aldrig smakat så gott :) sen bar det av till bredabäck för att hämta ett lass grejer till o slutligen till pappa o hämta möbler. efter doningar o fix i huset åkte vi o hämtade lille casper. åter i rödeby träffade vi på älgen fabbe. han traskade över vägen mitt uppe i centrala rödeby när vi kom körande. lustig älg d där :) sen bjöds d på pizza o vin o vi kollade på film o degade i soffan resten av kvällen.
 

idag går stora flyttlasset

idag är det dag 4 av 4 flyttdagar. yeah :) haha. börjar känns mig rejält mör i kroppen efter allt bärande och springande med alla kartonger och andra mer otympliga saker. igår skulle ja dessutom vara duktig och hjälpa till o skotta lite på uppfarten till huset och självklart kan ju aldrig ngt bara gå som en dans utan den stora snöskyffeln tar plötsligt tvärstop och jag som inte alls va beredd på det halkar till och ramlar framlänges ner i  den djupa snön. snö ner i kragen på jackan och ner längs hela ryggen. fyy va kallt!! slog i benen på skyffelskaften oxå så där har ja ett rejält blåmärke nu. aj.
igårkväll när vi var uppe i bredabäck hos andreas föräldrar och stod i hallen precis innan vi skulle gå råkar hunden slå ut vattenskålen med vatten i över golvet.
andreas pappa: nu gick vattnet me!
andreas mamma: rusar ut i hallen och tittar förvånat på oss
andreas pappa: tittar på ulrika och säger "alltså inte ditt vatten"
haha gud va vi skrattade :) alltid när jag träffar andreas pappa hasse håller jag på att skratta halvt ihjäl mig!

torsdag

idag hade jag bokat in mig på indoor walking30 och core men när passet skulle börja visade det sog att det bara va jag av alla inbokade som dök upp. så ja körde crosstrainer i 25 min i väntan på att coren skulle börja. samma sak där så det blev inget me det heller, så körde lite mage och bröst på gymmet o avslutade med powerwalk i 30 min.
nu håller jag på o lagar mig lite lunch. hade inte så mkt hemma så fick slänga ihop lite av varje så nu håller ja tummarna för att det bir ätbart haha


flytthjälp o julost

startade dagen med ett gymbesök. härligt :) tur man bor nära gymmet för annars e det mkt tveksamt att ja faktiskt gått dit nu i dessa vita tider.
annars idag har jag agerat flytthjälp. syrran o andreas har ju köpt hus så i helgen går flyttlasset så fram till dess kör vi alla småsaker. småplocket e nästan värst och det e ju rejält drygt att syrran bor högst upp utan hiss! tur det e nerför iaf :) har nog sprungit upp o ner för trapporna femtioelva ggr idag och fler vändor blir det!
vi åkte inom pappa på en kvällsfika oxå. vi fick varsin present av pappa, en julost! haha tillhör ju kanske inte vanligheterna att få en ost :)

RSS 2.0